“Slavimo kreativnost, slavimo posel”, je slogan letošnjega 27. Slovenskega oglaševalskega festivala, ki bo potekal v Portorožu, med 12. in 13. aprilom 2018. V dvodnevnem festivalskem dogajanju bodo svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje z obiskovalci delili številni mednarodni in domači strokovnjaki. Zgodnje prijave na festival so odprte do srede, 7. marca, do 14. ure. Tudi letos pa imajo mladi talenti možnost sodelovati na natečaju za mlade kreativce, prijave nanj so odprte do 25. marca. Vrhunec dogajanja bo v petek zvečer, ko bodo znani zmagovalci letošnje tekme.

Vrhunski govorci

Dvodnevno festivalsko dogajanje bo obogatilo več kot 20 strokovnjakov iz Slovenije, Portugalske, Velike Britanije, Danske in Avstrije. Udeležence bodo navduševali s primeri dobrih praks, kreativnostjo in navdihujočimi zgodbami.

Pregled Oglaševalske letine tokrat pripravlja dvojec iz oglaševalske agencije Yin + Young, to sta kreativni direktor Domen Husu in umetniški direktor Samo Muhič. Kot pravita, bosta predstavila in slavila najbolj uglašena dela preteklega leta, ki kljub nadzvočnemu tempu oglaševalskega posla, s svojo kreativno ubranostjo odzvanjajo nad povprečjem. Gregor Žakelj, ustanovitelj in umetniški direktor pri VBG bo gostil Rito Gomes, portugalsko umetnico in ilustratorko, ki stoji za slavno grafiko “Be bold or italic never regular”. Rita je provokativna umetnica, ki sledilce navdušuje z blogom ‘Rita Bored’.

Z Danske v Portorož prihaja Thomas Kolster, Mr. Goodvertising, avtor, govorec in miselni vodja. Thomas je govorec svetovnega formata in eden od pionirjev okolja, ki podpira dobro, udeležencem pa bo predstavil Dobroglaševanje (ang. Goodvertising). O blagovnih znamkah na pragu izumrtja bo spregovoril Ron Cregan, ustanovitelj podjetja Endangered Species iz Velike Britanije. Odgovore na vprašanje “Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom? In to z lastnim denarjem?”, bo s svojimi sogovorci iskal Sašo Dimitrievski, partner in član uprave Pristop skupine.

Na govorniškem odru bodo udeležence navdihovali še: Branka Bizjak Zabukovec, strateginja za vsebinski marketing, Futura DDB in predavateljica na programu Strokovnjak za digitalni marketing, Gea College, Petra Kovič, odgovorna urednica poslovne priloge Dela, Svet kapitala, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, Sava Turizem, Tomaž Volk, soustanovitelj, InsurePal in ADACTA, Jože Robežnik, videoustvarjalec in TV voditelj ter mnogi drugi.

Odprte prijave za mlade kreativce

Mladi, drzni in kreativni, imajo možnost svoj talent preizkusiti na tradicionalnem natečaju za mlade kreativce. Celoten proces ustvarjanja rešitev bo potekal v času in na lokaciji festivala. Vsi prijavljeni udeleženci bodo imeli 24 ur časa, da s konceptom integrirane digitalne kampanje odgovorijo na razpisani brief partnerja pri tekmi in pokažejo, kako lahko moč digitalne tehnologije oziroma tehnološke evolucije kreativno nagovori cilje briefa. Svoje rešitve bodo predstavili na odru pred žirijo in slušatelji.

Zmagovalca natečaja ‘Mlada kreativca’ čaka mamljiva nagrada. Pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice bosta potovala na festival Cannes Lions 2018, kjer se bosta v konkurenci celega sveta udeležila tekmovanja ‘Young Lions’ v kategoriji ‘Cyber’.

Vrhunec festivala bo v petek, 13. aprila 2018, ko bodo znani prejemniki nagrad in priznanj, prav tako bosta podeljeni nagradi Oglaševalska osebnost ter Oglaševalec leta.

Preliminarni program 27. SOF-a je dostopen na spletni strani SOF.

Pomembni datumi:

27. SOF: 12. in 13. april 2018
Zgodnje prijave: 7. marec do 14.00
Rok za prijavo na natečaj za mlade kreativce: 25. marec 2018, mk@sof.si

Več: www.sof.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj