Čeprav je včasih težko z gotovostjo razbrati govorico telesa, pa je dobro poznati ključne znake, da veste, pri čem ste. Razkrivamo vam 13 ključnih znakov, ki jih moški zavestno ali pa nezavedno oddajajo in ki skoraj zagotovo pomenijo, da ste mu všeč in da bi vas rad spoznal.

1. Pomenljiv nasmeh

Simpatičen nasmeh je zelo dober in zanesljiv znak, da moški flirta z vami. Je eden izmed najbolj prepričljivih in zanesljivih znakov, da ste mu všeč in če opazite, da vas opazuje in se vam nasmiha, je zelo verjetno, da bi vam rad pristopil. Morda je sramežljiv – zakaj mu torej ne bi dale poguma in mu pristopile same? Seveda le pod pogojem, da vam je všeč. Nenazadnje se ni ničesar za sramovati, če ženska prva pristopi k moškemu in ga ogovori. Nasmehnite se nazaj, pristopite in začnite pogovor – predvsem pa ne dajajte vtisa nedostopnosti, saj mnoge moške to odbije.

2. Sramežljiva rdečica

Morda imate že izkušnje in veste, kako težko je flirtati s sramežljivčki, a to ne pomeni, da se takim tipom moških izogibajte. Če opazite, da moški v vaši bližini zardeva, vas skrivoma opazuje in ko ga pogledate, hitro pogleda stran, je to zelo očiten znak, da ste mu všeč. Zardevanje je naravna funkcija telesa, ki je ne moremo nadzorovati in se lahko pripeti tudi bolj odločnim in samozavestnim moškim v bližini lepe ženske, ki jih privlači.

3. Očesni kontakt

Ta znak je malce bolj ‘riskanten’, a vseeno vreden pozornosti. Očesni kontakt je zelo pomemben med komunikacijo, zato se ga je dobro posluževati tako pogosto kot je le mogoče. Glede na to, koliko časa vzdržuje očesni kontakt z vami, lahko presodite, če ste mu všeč – če ga vzdržuje dlje časa kot je običajno, potem se zanima za vas. Tudi kratek očesni kontakt lahko pomeni, da ste mu všeč, le da je morda sramežljiv.

4. Oponašanje oz. zrcaljenje

Včasih oponašamo drugo osebo ne da bi se tega sploh zavedali in oponašanje je nedvomno znak, da se moški spogleduje z vami. Tako npr. če se smejite, se bo tudi on. Zrcaljenje je popolnima naravno, pogosto nezavedno človeško početje, če nam je nekaj ali nekdo všeč, poleg tega mnoge spletne strani za spoznavanje celo svetujejo moškim tehniko zrcaljenja, če jim je ženska všeč.

5. Roke na bokih

Če stoji z rokami, uprtimi v boke, je to lahko znak, da ste mu všeč. Na ta način vam želi (podzavestno) sporočiti, da je samozavesten moški ali celo pravi ‘mačo’. Mnogim ženskam pa taki tipi moških seveda niso všeč, zato lahko to deluje odbijajoče – če pa niste med temi, je to lahko dokaj zanesljiv znak, da se spogleduje z vami.

6. Bežen dotik

Če se vaš vaša simpatija bežno in navidezno naključno dotika, je to vsekakor znak, da ste mu zelo všeč. Seveda pa tega ne zamenjajte z enkratnim naključnim dotikom. Prav lahko navidezno naključni dotik pomeni, da bi moški rad dobil vašo pozornost in našel izgovor, da lahko začne pogovor z vami. Če vam je všeč – kar v akcijo! Mnoge ženske ta znak ignorirajo, misleč, da gre dejansko za naključni dotik, a pogosto gre za poskus pridobitve vaše pozornosti.

7. Nagibanje glave

Način, kako moški nagiba glavo, lahko naznanja, da ste mu simpatični. Če jo nagiba v vašo smer, to lahko pomeni, da pozorno posluša, kar mu imate za povedati in da uživa v pogovoru z vami. Občutek, da jih moški dejansko pozorno posluša in ga zanima, kaj imajo za povedati, je večini žensk zelo všeč.

8. Razširjene zenice

Včasih lahko moškega izdajo tudi razširjene zenice – tudi, ko tega ne želijo, saj nimajo nadzora nad tem. Ko nam je nekdo všeč, se nam namreč razširijo zenice in ko nas nekaj ali nekdo odbija, se zožajo. Če ste opazile, da so se zenice moškega, ki vas opazuje, razširile, je to eden najbolj očitnih znakov, da ste mu všeč in ga zelo zanimate.

9. Privzdignjene obrvi

Ja, tudi to je lahko znak, da ste mu všeč. Če so se njegove oči razširile in ima rahlo privzdignjene obrvi, sploh, ko govori z vami, je to definitivno znak, da flirta z vami. Opazujte in boste videli!

10. Neprestano premikanje

Ali se neprestano premikate in popravljate, ko ste v bližini moškega, ki vam je všeč? Prav zagotovo in nič ni narobe s tem – ste le malce nervozni in to je pravzaprav dobra, pozitivna nervoza. Gre za pričakovanje in negotovost, kr ne veste, če ste tudi vi njemu všeč. Če vidite, da se on nervozno premika, je to zato, ker ste mu všeč in ne ve, ali oz. kako naj začne pogovor z vami.

11. Omeni, da je samski

Ko ‘mimogrede’ omeni, da je samski ali skuša izvedeti, ali ste vi, je več kot očitno, da se hoče prepričati, ali ste dosegljivi. Ko moški to počne, se hoče takoj prepričati, ali ima kaj možnosti in ali gre lahko ‘v akcijo’, ali naj raje takoj odmisli nedosegljivo.

12. Ignorira telefon

Zazvoni mu telefon ali dobi sms sporočilo, ki pa ga mirno ignorira. To je zelo pomemben znak, saj so moški ‘sprogramirani’ tako, da avtomatično posežejo po telefonu, ko ta spusti kakšen zvok. To torej pomeni, da ste vi daleč najbolj pomembni v danem trenutku in največja priložnost.

13. Daje vam komplimente

Če omeni barvo vaših oči, inteligenco, humor, pričesko, urejenost, postavo in podobno, morda mislite, da naklada, a v resnici se skuša spogledovati z vami, vas osvajati. Želi doseči, da bi se dobro počutile in vam dati vedeti, da vas občuduje in ceni, ter da je opazil vaše adute.

Zdaj, ko ste prepričane, da se spogleduje – kaj še čakate? Če vam je všeč, se začnite spogledovati z njim in morda vas čaka prijeten zmenek!

Ali ste med tistimi ženskami, ki imajo pogum prve pristopiti k moškemu? In ali morda poznate še kakšen znak, da se skuša spogledovati z vami?

PREBERITE TUDI: Zato so moškim pametne ženske bolj privlačne

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj