Stil valižanske princese se je v preteklem letu subtilno spremenil, kar je znak njene vse večje samozavesti, ko se je premaknila v višjo vlogo v kraljevi družini.

Seveda njene značilne obleke v videzu plašča oblikovalke Catherine Walker in strogi kroji Alexandra McQueena ostajajo, a opaziti je nekaj sprememb v njenem slogu – lani je v svoj slog vpeljala vintage slog. Tako smo jo lahko videli v Chanelovem suknjiču iz leta 1995, ki je najboljše leto za arhivsko modo, in jakni YSL iz druge roke, ki jo ima že od svojih študijskih let, ko je bila pridna študentka na univerzi St Andrews.

Pravzaprav je bilo leto 2022 leto, ko je Kate prvič zares sprejela vintage modo. Med marčevsko turnejo po Karibih je princesa v 48 urah nosila tri arhivske kose; med njimi črtasto obleko iz 50. let in oranžno torbico z biseri Waynea Taylorja iz 60. let, ki ju je kupila pri Willow Hilson Vintage.

Pri ponavljanju outfitov je Kate Middleton naredila še večji korak naprej: medtem ko je v preteklosti oblačila menjavala sproti, je v zadnjem letu svojo garderobo vse pogosteje reciklirala – opazna poteza, za katero se zdi, da pomeni še en korak k pomenu trajnostne mode. Lani si je Kate tudi prvič izposodila obleko, in sicer svetlo zeleno obleko Solace London, ki si jo je izposodila na izposojevalnici Hurr. Nosila jo je za slovesnost ob podelitvi nagrade Earthshot v Bostonu v začetku decembra.

Čeprav ni manjkalo čudovitih oblek, je Kate lani k svojemu večernemu slogu pristopila bolj drzno – od bleščeče rožnate obleke iz kultne modne uspešnice Vampirjeva žena v Belizeju, do dvobarvne obleke z golimi rameni iz Rolanda Moureta na premieri filma Top Gun: Maverick.

Spodaj si oglejte 12 najboljših videzov valižanske princese leta 2022.

23. februar 2022

Kate v elegantni sivi plašč-obleki Catherine Walker v kombinaciji z usnjenimi rokavicami med samostojnim obiskom Danske.

14. marec 2022

Na maši ob dnevu Commonwealtha v Westminstrski opatiji v kobaltno modri plašč-obleki, spet znamke Catherine Walker, in v ujemajočem se klobuku.

21. marec 2022

Udeležba na večernem sprejemu v Belizeju v bleščeči roza obleki kultne znamke The Vampire’s Wife.

22. marec 2022

Kate odhaja iz Belizeja v vintage suknjiču YSL, ki ga ima že od svojih univerzitetnih dni, ki ga je kombinirala s krojenimi belimi hlačami in ujemajočo se torbico z ročajem znamke Mulberry.

22. marec 2022

Prihod na Jamajko v živahni rumeni obleki znamke Roksanda – videz, ki ga je Kate ponovila poleti, ko je bila na Wimbledonu.

22. marec 2022

Nosila je črtasto turkizno in koralno obleko iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ki so jo priskrbeli pri Willow Hilson Vintage, za angažma v Kingstonu na Jamajki.

23. marec 2022

V bleščeči zeleni obleki Jenny Packham z nabranimi volančki in golimi rameni, ko se je udeležila večerje, ki jo je gostil generalni guverner Jamajke.

25. marec 2022

Na sprejemu, ki ga je gostil generalni guverner Bahamov, je nosila bledo modro satenasto obleko Phillipe Lepley, dopolnjeno z biserno ogrlico in ujemajočimi se uhani znamke Van Cleef and Arpels.

19. maj 2022

Na premieri Top Gun: Maverick v Londonu, oblečena v dvobarvno obleko Rolanda Moureta z bardot izrezom.

17. junij 2022

Na Royal Ascotu v pikčasti beli obleki Alessandre Rich, kombinirani z ujemajočim se klobukom, ki spominja na enega od slavnih videzov princese Diane v Ascotu.

13. oktober 2022

Na obisku olimpijskega parka kraljice Elizabete v Londonu je nosila Chanelov vintage blazer iz leta 1995 in elegantne črne hlače.

2. december 2022

Na podelitvi nagrade Earthshot v Bostonu je nosila izposojeno zeleno obleko znamke Solace London, kombinirano s smaragdno pentljo, ki jo je pred tem nosila princesa Diana.

PREBERITE TUDI: Brezhibni slog Kate Middleton z lahkoto poustvarimo tudi same

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj