Čeprav je bila njena splošna estetika izjemen glamur, ki je danes manj popularen, je bila njena rutina polna izdelkov in tehnik, ki so se od takrat izkazale za zelo napredne in se jih danes poslužujejo mnogi umetniki ličenja.

Preberite si 10 zanimivosti o lepotnih ritualih Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor se je ličila sama – tako za snemanja kot tudi sicer

Taylor se je za filmske vloge in nastope na rdeči preprogi praviloma ličila sama in to celo za vlogo Kleopatre, ki je zahtevala dramatično igro senčil. “Ko sem bila mlajša, se v filmih dolgo sploh nisem ličila; ko sem se začela ličiti, pa sem se vedno ličila sama,” je nekoč dejala.

Nikoli se ni ličila v naglici

Kot ljubiteljica ličil in ličenja je oboževala tako sam postopek ličenja kot tudi končni rezultat. Preden je stopila na sceno, je menda ure in ure ličila svoj obraz, pri čemer je previdno prehajala z ene poteze na drugo. Njen osebni asistent Tim Mendelson se spominja, da se je Taylor do pol ure posvečala samo ustnicam; nato pa je uro in pol posvetila ličenju oči – preprosto zato “ker je v tem uživala”.

Pri črtalu za oči je bila tradicionalistka

Ključni del njenega lepotnega videza je bilo pritegniti pozornost na njene čudovite oči, ki so bile edinstvenega vijoličastega odtenka. Črtalo za oči je bilo njeno obvezno orodje, Clinique pa se je izkazal za njeno najljubšo blagovno znamko. “Vedno je uporabljala eno samo črtalo za oči, in sicer Clinique,” je povedala Francesca Tolot, umetnica ličenja, ki je sodelovala s Taylor. Ni uporabljala klasičnega črnega črtala, ampak je namesto tega uporabila siv odtenek, ki ustvari veliko mehkejši videz in katerega intenzivnost je mogoče stopnjevati.

Oboževala je sijoč videz ustnic

Ne glede na to, ali je bil sijoč videz ustnic v trendu ali ne, je Taylor svoj videz vedno zaključila z bleščečim sijajem, ki ga je nanesla na ujemajoči se svinčnik za ustnice – med njenimi priljubljenimi blagovnimi znamkami pa je bil Chanel.

Vestno je skrbela za svoje obrvi

Tako, kot je ta trend prisoten zadnja leta – pogosto sicer s pretiranim videzom – je tudi Taylor posvečala veliko pozornosti obliki in odtenku svojih obrvi. Že v mladosti jih je natančno zapolnila. Njenih obrvi se z veseljem spominja ena od njenih vnukinj, Eliza Carson: “Morda sem pristranska, a moja babica je imela res najlepše obrvi. Čudovite, polne obrvi, ki so poudarjale njene oči in so bile popolnoma edinstvene.”

Ni marala balzama za lase

Lasje Elizabeth Taylor so bili vedno voluminozni, od natupiranih pričesk ‘buffant’ v 60. letih prejšnjega stoletja do visokih frizur v 80. letih prejšnjega stoletja. Da bi si zagotovila čim večji volumen las, se je izogibala uporabi balzama, saj je vedela, da bodo njeni lasje po uporabi preveč gladki.

Rada je imela blagovne znamke iz drogerij

V nasprotju s svojim okusom za nakit je bila Elizabeth naklonjena cenovno dostopni kozmetiki, še zlasti znamki za nego kože Jergens, in si je pogosto privoščila skrbno nanašanje losjona na kožo. Sčasoma je uvedla tudi bolj drage blagovne znamke, kot je La Prairie, vendar je še naprej predano uporabljala Jergens.

Brila si je obraz, da bi imela kar se da gladko kožo

Danes je to znano pod nekoliko bolj medicinskim izrazom “dermaplaning”, vendar si je Elizabeth brila obraz, da bi si odluščila odmrle kožne celice in ustvarila čim bolj gladko in brezhibno “platno” za nanos ličil. S to tehniko se odstranijo odmrle kožne celice in plast mehkih dlačic, polt pa postane zelo sijoča.

Njena lepotna rutina se je končala z nepričakovanim korakom

Taylor si je po ličenju privoščila kratko kopel, da je dosegla sijoč (dewy) videz polti, s čimer je obrnila običajni vrstni red priprave. Danes lahko podoben učinek dosežemo z osvetljevalcem.

Izumila je zvezdniške dišave

Leta 1987 je Taylor predstavila istoimensko dišavo in tako postala prva zvezdnica, ki je to storila. V nadaljevanju je ustvarila še 10 dišav. Danes so te dišave eden od načinov, kako se je spominjajo njeni oboževalci in družina.

“Edina stvar, brez katere nikoli ne ostanem, je parfum moje babice,” je dejala njena vnukinja Carsonova. “Ne glede na to, ali gre za Gardenia ali White diamonds, uporabljam njen parfum kot način, da si predstavljam njeno moč, predanost in sočutje, in preprosto kot spomin nanjo.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj