Oblika vašega obraza, ki je lahko okrogla, ovalna, srčasta ali oglata, ne vpliva le na to, kakšne pričeske vam najbolje pristojijo in kakšen način ličenja vas polepša, temveč naj bi po mnenju nekaterih strokovnjakov vplivalo tudi na to, kako se boste postarali oz. kateri del obraza je vaš ‘kritični’ predel, kar se tiče staranja.

Ovalna oblika obraza

Ovalna oblika obraza je najbolj hvaležna tako za ličenje kot tudi eksperimentiranje z različnimi pričeskami. Zanjo je značilno, da sta čelo in čeljust približno enake širine. Tipičen primer te najbolj pravilne oblike obraza je južnoafriška lepotica, igralka Charlize Theron.

ovalna_charlize_theron

In kako se stara ovalni obraz? Nagnjeni naj bi bili k pospešenemu staranju zgornjega dela ličnic, ki postanejo hitreje uvele. Ta način staranja zajema tudi gube na zunanjem delu oči ali t. i. ‘crow’s feet’, povešanje zgornje veke in obrvi ter izguba definicije na predelu ličnic.

Rešitev: potrebno je ohraniti polnost zgornjega dela ličnic (razna polnila ali vbrizganje lastne maščobe) in preprečiti nastajanje gub okoli oči ter povešanje vek in obrvi (botox).

Okrogla oblika obraza

Če je vaš obraz okrogel, imate precej maščob na predelu lic. Ko se prične staranje, lica izgubijo maščobo in nazolabialne gube postanejo bolj izrazite, kar daje utrujen videz. Tipična zvezdniška predstavnica z okroglo obliko obraza je Julia Stiles.

okrogla_julia_stiles

Rešitev je v ohranjanju volumna na predelu lic ter omilitev nazolabialnih gub s polnili, priporočljiva pa je tudi obdelava z laserjem, ki obnovi kožo, da je a ponovno bolj napeta, elastična in čvrsta. Če je stanje že precej kritično, torej v zrelejših letih, je rešitev tudi lifting obraza v kombinaciji s polnili na predelu lic.

Srčasta oblika obraza

Za srčasto obliko obraza je značilno, da je obraz precej širok zgoraj v predelu čela in ozek spodaj, in je zaključen s precej ozko brado. Idealen primer izrazito srčaste oblike obraza je Reese Witherspoon.

srcasta_reese_witherspoon

Za srčasto obliko obraza naj bi bilo značilno, da najprej izgubijo čvrstost na zgornjem delu obraza, predvsem na čelu. Povešeno čelo pa prinese tudi povešene obrvi in veke.

Rešitev: treba je preprečiti povešanje čela (botox) in s tem obrvi in vek, če to ne zadostuje pa je učinkovita rešitev tudi dvig vek in obrvi, kar daje naravnost osupljive razultate.

Oglata oblika obraza

Vaš obraz je malce podolgovat in ima jasno izraženo čeljust, videti je oglat, poteze pa so jasno začrtane. Med zvezdnicami ima izrazito oglato obliko obraza latino lepotica Salma Hayek.

oglata_salma_hayek
Staranje se najbolj izrazito pojavi na spodnjem delu obraza v obliki povešenih čeljusti in vratu.

Rešitev: priporoča se laser (ogljikov dioksid ali Fraxel) za celoten obraz, ki napne in zategne kožo na področju čeljusti in izboljša čvrstost in elastičnost. Malce bolj drastična rešitev za hujše primere je lifting spodnjega dela obraza v obliki črke S.

1 komentar

  1. Sem moški sredi petdesetih.
    Staranje sicer me ne moti. Le pretirano gubanje podočnjakov mi je moteče.
    Ali lahko karkoli naredi kozmetika v zvezi s tem?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj