Tetoviranje tudi v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen način okraševanja telesa in izražanja človekove individualnosti, zato so v Celjskem sejmu prisluhnili pobudi strokovne javnosti in skupaj z njo pristopili k organizaciji prve konvencije vseh, ki se ukvarjajo s poslikavami telesa.­

1. Tattoo konvencija v Sloveniji­

Prva Tattoo konvencija slovenskih tetovarjev se bo zgodila v petek in soboto, 7. in 8. oktobra 2011, v sejemski dvorani E celjskega sejmišča. Dogodek je namenjen vsem mojstrom tetoviranja, dobaviteljem opreme za tetoviranje in spremljevalne industrije, ki pri svojem delu sledijo najnovejšim smernicam s posebnim poudarkom na higieni in zdravju.

Slovenski tetovarji poudarjajo, da želijo z dogodkom širši javnosti pokazati, da nič ne zaostajajo za svojimi kolegi v tujini. Z nenehnim izobraževanjem in usposabljanjem sledijo razvoju na področju tatujev in poslikavo teles opravljajo kakovostno in profesionalno. Najboljši slovenski tetovarji ne le, da zadovoljujejo vse zakonsko določene predpise, temveč jih s svojo odgovornostjo in etičnostjo presegajo.

Razstavni del konvencije bo pomembno dopolnjeval spremljevalni program. Obeta se glasbeni in plesni program, tekmovanje v različnih kategorijah izdelave tatujev, body painting, razstave umetniških del … Celjski sejem je v sodelovanju z Mladinskim centrom Celje objavil natečaj za mlade umetnike, ki želijo svojo umetniško delo, povezano s kulturo umetniške poslikave teles, predstaviti na razstavi. Natečaj je odprt do 16. septembra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj