Kate Winslet pojasnila, zakaj je bil poljub z Leonardom DiCapriom v filmu Titanik “zmešnjava”: “Ni vse tako, kot izgleda. Na koncu sem bila po vsakem posnetku videti, kot da sem jedla karamelno čokolado, ker se je njegov make-up nalepil name,“ se spominja Winsletova.

Kate Winslet je v vlogi ljubezni njegovega lika v filmu Titanik živela sanje številnih oboževalk Leonarda DiCapria – toda v zakulisju je bila zgodba drugačna. “Moj bog, on je pravi romantik, kajne?” je dejala 48-letna igralka Regime v videoposnetku za Vanity Fair, medtem ko je gledala slavni prizor ‘Letim!’ v filmu, ki se zgodi tik preden se njen lik Rose in DiCapriov Jack prvič poljubita.

“Ni čudno, da si je vsako mlado dekle na svetu želelo, da bi jo poljubil Leonardo DiCaprio,” je Winsletova nadaljevala o svojem soigralcu in dolgoletnem prijatelju, čeprav je o poljubu hitro priznala: “A ni bilo vse tako, kot je izgledalo.”

Kot je pojasnila dobitnica oskarja, “sva se ves čas poljubljala, jaz pa sem bila zelo svetlo naličena in sem morala med snemanji preverjati najino ličenje – mene, naju obeh – in na koncu sem bila po vsakem snemanju videti, kot da sem jedla karamelno čokolado, ker se je njegov makeup prijel name.”

“In on je bil videti, kot da mu na obrazu manjka košček, ker je bil ta velik bled del od vseh mojih ličil na njem,” se je spominjala. “O, Bog, to je bila taka zmešnjava.”

Poleg težav z ličili “gledam to in vidim, kako sem v tem prekletem korzetu komaj dihala,” je dejala Winsletova, ko je opazovala Rose, ki je hodila po palubi ladje proti Jacku.

“To je bila nočna mora, snemanje tega,” je nadaljevala o njunem ‘letečem’ prizoru. “Ker se Leo ni mogel nehati smejati in ker smo morali to snemati štirikrat, saj je režiser James Cameron za to očitno želel zelo specifično svetlobo, sončni zahodi pa so se tam, kjer smo bili, spreminjali.”

“To je bil del ladje – to ni bil del dejanske celotne ladje, ki smo jo imeli,” je pojasnila. “Spomnim se, da smo se morali povzpeti po lestvi, da smo prišli do nje. Frizure in ličila niso mogla do nas.”

“Tega ne bi vedeli, ker je Leo videti povsem naraven, vendar se je moral sončiti v solariju; veliko je bilo ličil za umetno zagorelost,” je dejala Winsletova. “Zato sem imela v eni strani svoje obleke skrita njegova ličila, čopiče in gobico, v drugi strani pa svoja. In med odmori snemanj sem v bistvu popravljala najina ličila.”

Titanik je bil v blagajnah kinematografov zelo uspešen, saj jez 200 milijoni dolarjev proračuna po vsem svetu zaslužil več kot 2,2 milijarde dolarjev. V filmu so igrali tudi Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Frances Fisher, Gloria Stuart, Victor Garber, Danny Nucci, David Warner in Suzy Amis Cameron.

Kljub težavam pri produkciji je Winsletova za Vanity Fair povedala, da je zelo ponosna na epski film iz leta 1997, ki je med 14 nominacijami prejel 11 oskarjev. “To je film, ki še naprej daje,” je dejala. “Cele generacije ljudi odkrivajo ta film ali ga vidijo prvič, in to je nekaj izjemnega.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj