Po tetoviranju

Ko je tetovaža končana, vam bo tetovator izbrano mesto očistil in premazal s kremo ter zaščitil s prozorno folijo. Folijo po nekaj urah odstranite in tetovažo nežno umijte s čistimi rokami, mlačno vodo in nežnim, neagresivnim milom. S tem odstranite morebitno vlago in izločeno sokrvico (tekočina iz podkožja in kapilar). Umiti predel osušite tako, da ga popivnate z brisačo. Pomembno je, da jo samo nežno prislonite na tattoo in nikakor ne drgnite po njem! Ko je tattoo povsem suh, nanj nanesite tanko plast kreme Bepanthen, ki poskrbi, da je koža navlažena in pomaga pri celjenju. Če se le da, naj bo sveža tetovaža čim več na zraku, nosite oblačila iz naravnih, zračnih materialov, ki naj bodo fino tkana, da ne drgnejo kože. Postopek umivanja in mazanja ponavljajte štirinajst dni oziroma tako dolgo, dokler tetovaže ne prekrije nova, sveža povrhnjica. Vmes se bo tattoo začel luščiti, predel bo morda postal srbeč – to je normalen proces celjenja in se zgodi pri vsaki sveži tetovaži. Nikakor je ne poskušajte na silo spraskati!

Dokler tetovaža ni zaceljena, se izognite savnam, kopanju v bazenih, športnim aktivnostim, ki povzročajo prekomerno potenje in ne izpostavljajte se soncu.
Vse te in dodatne napotke morate zahtevati tudi od mojstra in vaša dolžnost je, da jih dosledno upoštevate.

Tetovaže sem se naveličal/a

V primeru, da svoje tetovaže ne želite več, se lahko odločite za njeno lasersko odstranjevanje. Postopek je za mnoge boleč bolj kot tetoviranje samo, prav tako ni ravno poceni. Potrebnih je več posegov, metoda pa ne zagotavlja 100 % uspeha.

Druga možnost je, da staro tetovažo prekrijete z novo. Tako imenovan cover-up izvajajo skoraj vsi tetovatorji, nov tattoo pa je največkrat večji ali bolj barvit od prejšnjega.

tattoo_cover_up
(Foto: qwickstep.com)

Kam po tattoo?

  • Dalano tattoo, Clevelandska ulica 23, Ljubljana
  • Tattoo Samo, Cesta zmage 19, Zagorje ob Savi
  • Tattoo Klan, Mali trg 5, Ljubljana
  • Ink Deluks, Kajuhova ulica 28, Izola
  • Tribal tattoo Pero, Osojnikova 4a, Maribor
  • Jan Su tattoo, Hošnica 16, Laporje
  • Rein Art tattoo, Trg komandanta Staneta 4, Ljubljana
  • Ink Fusion tattoo, K roku 18, Novo mesto

(Naslovnica: austrianaddiction.rationalmind.net)

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj