Frizura, ki je – če jo ženska zna nositi, seveda – neverjetno vsestranska in primerna za vse tipe in teksture las. Glede na to, da so za manekenke in zvezdnice praviloma zahtevani dolgi lasje, jo je v zgodovini nosilo že presenetljivo veliko lepotic, med njimi Audrey Hepburn, Jean Seberg, Elizabeth Taylor, Mia Farrow in druge.

Kasneje, v sedemdesetih, je bila glavna predstavnica manekenka Twiggy, a tudi gazele devetdesetih so nosile kratke lase. Najbolj opazna predstavnica je bila brez dvoma kameleonka Linda Evangelista, vmes pa sta se za kratek čas ostrigli povsem na kratko tudi Christy Turlington in Kate Moss.

Kasneje se jim je pridružilo še veliko manekenk in zvezdnic, nekatere za vloge, druge na lastno željo, med njimi manekenke Lily Cole, Cara Delevingne, Coco Rocha … in igralke Charlize Theron, Halle Berry, Zoe Kravitu, Jada Pinkett Smith, Emilia Clarke, Kate Hudson, Michelle Williams, Katie Holmes, Scarlett Johansson, Kristen Stewart, Emma Watson, Kate Mara, Ginnifer Goodwin, Lily Collins, Rose McGowan, Audrey Tautou, Jennifer Lawrence, Anne Hatthaway, Jaimie Alexander, Winona Ryder, Natalie Portman in mnoge druge.

Tudi pevke niso zaostajale, med njimi Katy Perry, Halsey, Rihanna, Zendaya, Beyonce …

Kratki lasje pri ženskah so tudi dandanes še vedno znak odločnosti, samosvojosti in samozavesti, saj mnogi še dandanes ne sprejemajo kratkih las pri ženskah, menijo, da so ‘neprimerni’.

Nekateri pravijo, da je sedaj, ko se ponekod po svetu zaključujejo ‘lockdowni’, čas za večjo spremembo in da se ženske odločajo za večje, bolj drastične spremembe pri svojih frizurah, saj po tako dolgi stagnaciji želijo nekaj res drznega in drugačnega.

Razmišljate o koreniti spremembi ali se boste morda celo odločile zanjo? Nenazadnje, živi se samo enkrat in lasje zrastejo. In seveda ne pozabite na utrjevalce, saj so pri kratkih laseh nujni, da pričeska (ob)drži obliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj