Sama obdelava z laserjem je v določeni meri boleča, ali natančneje, pekoča, vendar zapeče le tisti trenutek, delček sekunde, ko se sproži laser. Seveda pa je stopnja bolečine zelo odvisna tudi od obravnavanega predela in od tega, kolikšen je vaš prag bolečine. Tako je odstranjevanje dlak veliko bolj neprijetno na bikini področju (sploh če želite skorajda brazilsko depilacijo) kot npr. nogah ali pazduhah.

Sama sem se odločila za odstranjevanje dlak na bikini predelu in 'pekočina' ko sproži žarek je bila na trenutke in na najbolj občutljivih predelih skorajda neznosna, zato je bila pospremljena tudi s kakšno kletvico, ki je nehote ušla. Ko je bila obravnava že skorajda končana (in na to sem čakala vsako sekundo), sem se vprašala, zakaj sem se sploh odločila za to mučenje, saj se mi ni niti sanjalo, da zadeva tako zelo zapeče in hkrati začela razmišljati, ali naj se sploh udeležim nadaljnjih obravnav. Predvsem pa moram iskreno priznati, da sem zelo dvomila v učinkovitost oz. delovanje celotne zadeve.
Izvajalka obravnav pa me je pomirila oz. zatrdila, da je najhuje ravno prvič in sicer zato, ker je največ dlak oz. korenin. Ko te izpadejo, je vsaka naslednja obravnava manj boleča.

Kot že omejeno, je treba nato dlake, ki začnejo rasti, pustiti popolnoma pri miru, saj tako najlepše same izpadejo. Sama se nisem mogla upreti skušnjavi in sem jih že ko so zrasle na dolžino približno 3 mm poskusila rahlo potegniti, v upanju, da bodo izpadle. Pa nič. Bile so tam kot vedno doslej po britju in bila sem prepričana, da zadeva dejansko ne deluje. Vendar upanje umre zadnje, zato sem jih naprej pustila rasti in upala, da vseeno izpadejo. Minil je še kakšen teden, torej skupaj dobra dva tedna od obravnave, dlake so že zrasle približno pol cm. In sem se odločila, da ponovno poskusim – prijela sem nekaj dlačic in jih skušala rahlo potegniti. In glej čudež – ne da bi karkoli čutila, so mi ostale v roki! Vzhičena nad rezultatom sem ponovno poskusila in dlačice so ostajale v rokah! To sem še nekajkrat ponovila v naslednjih dneh in dlačice so lepo izpadale – seveda pa ne vse, saj IPL odstrani samo dlake, ki so v času obravnave v fazi rasti. Sama sem imela precejšnjo srečo, saj mi jih je izpadlo ogromno.
 
 
Po obravnavi

Po prvi obravnavi so preostale dlačice začele rasti čedalje počasneje in postajale nežnejše, tanjše, bolj prosojne. Glede na to, da je bila to šele prva obravnava in sem že imela tako čudovite rezultate, komaj čakam še nadaljnje obravnave. Seveda pa prav nič ne pogrešam spremljajočih bolečin – ampak za tako izjemen – predvsem pa trajen rezultat sem jih pripravljena še nekajkrat potrpeti. Dejansko si namreč še vedno ne morem predstavljati, da se mi skoraj ne bo več treba ubadati z odstranjevanjem dlak – zveni kot prelepe sanje, ki pa so zahvaljujoč IPL zdaj uresničljive! Si predstavljate, da boste lahko britvice in električne epilatorje pometale stran, da vam ne bo treba več vsak mesec trpeti pri brazilski depilaciji in za to še plačevati, hkrati pa vam dlake vedno znova zrastejo in zraven prinašajo še mnoge že naštete nevšečnosti? Teden za tednom, mesec za mesecem, leto za letom: dlake, dlake, dlake … Nič več – vse to je preteklost.

IPL trajno odstranjevanje dlak

Treba pa se je zavedati, da 100 % odstranitev dlak ni možna, vendar mislim, da ni primerjave s popolno poraščenostjo oz. vsemi naštetimi oblikami odstranjevanja, ki jih je treba izvajati redno in nekaj prosojnimi dlačicami, ki so skorajda neopazne. Ker, kot že omenjeno, niso vedno vse dlake v fazi rasti, je treba postopek občasno ponoviti, da se stanje brez dlak ohranja, npr. 1-krat do 2-krat letno – odvisno od posameznice/ka.

­Sicer se obravnave izvajajo na približno 5 do 8 tednov in po šestih do osmih obravnavah dosežemo vsaj 90 % odstranitev dlak, ki postajajo z  vsako nadaljnjo obravnavo tanjše, prosojnejše, skorajda neopazne. Med obravnavo se pojavi bolj ali manj intenziven občutek zbadanja ali vročine, ki lahko traja nekaj ur, pri nekaterih posameznikih pa se lahko začasno pojavi rdečina ali pa folikularni edem. Pri meni se na srečo ni zgodilo nič od naštetega – kar je tudi prav, saj mi je bil že sam postopek pravo mučenje (naj opomnim, da imam zelo nizek prag bolečine).
Skratka, nad postopkom odstranjevanja dlak z IPL sem resnično popolnoma navdušena, toliko bolj zato, ker sem dvomila v njegovo učinkovitost in ker se mi dejansko ne bo treba več ubadati z neželenimi dlakami in vsemi posledicami, ki jih le-to prinaša.
Hkrati pa vse pohvale osebju v Weyergans High Care Center na Dunajski 107 v Ljubljani za nadvse strokovno, prijazno in profesionalno izveden postopek.

Preden pa 'odletite' na odstranjevanje dlak z IPL tudi ve, naj vas pred tem opozorimo še na nekaj dejstev, ki jih velja upoštevati najmanj 15 dni pred obravnavami:

  • ne izpostavljajte se soncu in UV žarkom;
  • ne uporabljajte samoporjavitvenih izdelkov;
  • ne odstranjujte dlak s puljenjem (voski, električni epilatorji, pincete …);
  • ne barvajte in ne belite dlak;
  • ne uporabljajte zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost.

Po obravnavi se vsaj 15 dni izogibajte sonca in UV žarkov in uporabljajte kreme, ki vas bodo zanesljivo zaščitile pred UV žarki. Predvsem pa bodite pozorne na to, da se boste odločile za strokovnjake, ki vam bodo postopek izvajali profesionalno, v ustreznih časovnih presledkih in vas hkrati poučili o morebitnih stranskih učinkih in kontraindikacijah – vsega tega namreč ne upoštevajo povsod.
Na podlagi lastnih izkušenj pa vam lahko vsekakor toplo priporočim obisk Weyergans High Care centra v Ljubljani na Dunajski 107.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj