Ta astrološki pojav je znan po tem, da vam celotno življenje obrne na glavo in ustvari dovolj nerodnih trenutkov za vse življenje!

Preden se skrijete v klet in za naslednje tri tedne preklopite telefon na letalski način, naj vam pojasnimo eno stvar: retrogradni Merkur ne pomeni konca sveta. Če sprejmete energijo, ki jo predstavlja, je lahko pravzaprav neverjetno poučna izkušnja.

Trajal bo od 10. maja do 3. junija

Retrogradni Merkur se začne 10. maja na 4 stopinjah Dvojčkov, zaradi česar je še posebej močan pri zmedi in nesporazumih. Navsezadnje Merkur vlada Dvojčkom, zračnemu znamenju vsestranskosti, prilagodljivosti in umetnosti učenja novih stvari. Ker pa so Dvojčki tako umsko in intelektualno znamenje zodiaka, so vedno tako blizu temu, da bi se dolgočasili. Zaradi tega so Dvojčki nagnjeni k temu, da prevzamejo veliko več, kot zmorejo, saj radi začenjajo nove projekte, medtem ko odlašajo z drugimi.

Ko je Merkur retrograden, se v bistvu navidezno premika nazaj v času, se vrača po koledarju zodiaka in povzroča, da se nedokončani posli iz preteklosti ponovno pojavijo. Namesto da bi v tem retrogradnem obdobju sledili želji Dvojčkov, da bi začeli nekaj novega, si vzemite čas za urejanje, pregled in ponoven razmislek o situaciji, ki ste jo morda opustili ali pustili nedokončano. Konec koncev je retrogradni Merkur odličen čas, da poravnate račune in odpravite dolgotrajne situacije!

To še ni vse

Vendar pa preobremenjenost vašega krožnika ni edina stvar, za katero morate skrbeti v času te retrogradnosti. Merkur je namreč tudi planet komunikacije in ko se giblje skozi zgovorne Dvojčke, se lahko zgodi, da se boste težko zadržali. Preden spregovorite, dobro premislite, saj obstaja možnost, da boste rekli nekaj, česar v resnici niste mislili.

Morda boste imeli celo željo deliti občutljive informacije in razkriti vse, kar se vam je zazdelo, saj bodo Dvojčki popili vsako kapljico govoric. Zapomnite si – bolje je povedati premalo kot preveč, saj Pandore ne morete spraviti nazaj v skrinjico. Poleg tega vse jemljite s kančkom dvoma, saj je verjetnost napačnih informacij v času te retrogradnosti vsekakor velika.

22. maja bo še huje

22. maja bo ta retrogradnost postala še bolj sočna. Takrat se bo Merkur vrnil v Bika, zemeljsko znamenje, ki je v koledarju zodiaka tik pred Dvojčki. Bik je stabilno, trmasto in počasi gibajoče se zemeljsko znamenje, ki bo močno spremenilo energijo te retrogradnosti. Ta retrogradnost, ki se giblje v znamenju Bika, je lahko zelo frustrirajoča, saj ne glede na to, kako zelo si želite, da bi se stvari premaknile naprej, lahko vse teče s polževim tempom.

Sprejmite to, da ste počasni, saj niste edini, ki imate občutek, da se stvari zares vlečejo. In če se vam zdi, da je nemogoče nekoga prepričati, da bi gledal z vašega zornega kota, dajte temu čas. Biki težko opustijo svoja prepričanja, tudi če je to smiselno, vendar je nagnjenje k temu, da se Biki počutijo še bolj trmaste.

Na srečo ta izkušnja ne bo trajala večno. Konča se 3. junija na 26 stopinjah Bika in morda boste odšli s povsem novo perspektivo. Sprejmite zaplete, ki jih lahko prinese retrogradni Merkur, saj se v njih vedno skriva veliko modrosti. In če se vam bo zdelo, da je bila ta izkušnja le stresna izguba časa, ne pozabite, da je Merkur v astrologiji znan kot planet prevarant.

Retrogradna gibanja so preprosto priložnost, da Merkur izpusti nekaj pare in ustvari nekaj dobrega, starega modnega kaosa. In ne pozabite – zgodi se trikrat do štirikrat na leto in traja le približno tri tedne, zato se lahko udobno namestite, sprostite in uživate v kozmični predstavi!

PREBERITE TUDI: Tedenski horoskop: 9. do 15. maj 2022

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj